Handsmidd kökskniv

Handsmidd kökskniv

Bunka kockkniv i japansk stil – kolstål – handgjord kniv – återvunnet stål – specialkniv.

Om denna kniv:

För det här erbjudandet finns det en 180 mm bunka-kockkniv i japansk stil, handgjord av återvunna och hållbara material.

Denna kockkniv är handsmidd av en solid bit återvunnet verktygsstål med hög kolhalt.

Bladet har en tunn, platt slipning med en polerad satinfinish och är handslipad redo att användas vid leverans.

Material:

Jag arbetar med återvunnet stål från olika källor som filar, lastbilsfjädrar och sågblad.

Det dolda tanghandtaget är tillverkat av lackad Tasmanian Celery Top.

Kniven har värmebehandlats och härdats för att uppnå en bra balans mellan hårdhet, flexibilitet, seghet och egghållning.

Observera: Jag använder naturliga handtagsmaterial så det blir variation i färg och ådring, kniven du får kanske inte exakt matchar den på bilden.

OBS: Varje kniv är gjord för hand och öga så det kommer att finnas en liten variation i storlek. Bredden mäts från den bredaste punkten. Tjocklek mätt från ryggrad bredvid handtaget.

Min process:

Alla knivar är handsmidda och färdiga i min hemverkstad. Det här är produkter av passion och hårt arbete, ingen del av min process är automatiserad. Jag lär mig alltid om mitt hantverk och spenderar många timmar på att undersöka tekniker och design för att förbättra mitt arbete.

Den rustika hamrade smidesfinishen är en del av min design, jag vill inte att mina verk ska se ut som de är gjorda av en robot! Därför är varje kniv unik och märket av mitt handarbete kan ses på varje blad. Detta är för mig en del av berättelsen om varje stycke, vilket ger dem liv och ökar deras charm.

Av hänsyn till hållbarhet och miljön föredrar jag att använda återanvänt stål för alla mina blad. Varför använda nya resurser när världen är full av fantastiska material som väntar på att förvandlas till kreativa produkter!

Skötsel av knivar:

Kolstål är supervasst och slitstarkt men är inte rostfritt, så det kräver lite mer omsorg i köket. Rengör kniven strax efter användning och torka den omedelbart. Det är bra att då och då gnugga bladet med ett lätt lager matolja. Bladet mörknar något vid användning och utvecklar en skyddande patina som motstår korrosion. För att få den längsta livslängden på detta verktyg rekommenderar jag inte att rengöra denna kniv i diskmaskin.

Genomsnittliga mått:

Total längd: 310 mm.
Bladlängd: 180 mm.
Handtagslängd: 135mm.
Bredd: 55 mm.
Bladtjocklek: 2 mm.
Rockwell hårdhet: 55-60 HRC.

Material: Stål, kolstål, återvunnet stål, trä.

1 150,00 SEK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *