5 handsmidda spikar med rosenhuvud

5 handsmidda spikar med rosenhuvud

Set med 5 handsmidda spikar med rosenhuvud i förpackning, rosenhuvudsspikar, koloniala restaureringsspikar. Dessa är INTE maskintillverkade reproduktioner!

Den perfekta presenten till snickaren, träarbetaren, den historiska aktören eller någon som uppskattar den enkla elegansen hos en handsmidd spik.

Den handgjorda skönheten hos dessa spikar skiljer dem från någon av de maskingjorda rosenhuvudsspikar som finns på marknaden. De kan användas på egen hand som hängare, eller som fästen för dina krokar eller andra smidda föremål. Rosenhuvudsspik är en nödvändighet för en autentisk kolonial rekonstruktion eller historiskt restaureringsarbete, som att montera traditionella remgångjärn och beslag på en dörr. De kan vara den perfekta pricken över i till det där gör-det-själv-träprojektet du arbetar med.

Dessa spikar är helt handgjorda av mjukt stål med praktiskt taget samma metoder som går tillbaka till romarnas tid. De är alla vackert individuella. Ingen är exakt likadan. Verktygsmärkena från smedens hammare syns tydligt på de fyrkantiga skaften på varje spik. Spikhuvudena formas till det traditionella distinkta ”ros” mönstret av smedens metodiska hammararbete.

Vi erbjuder våra handsmidda naglar i två storlekar;

Stora: Spikarna är mellan 3” och 3,25” tum långa (10d – 12d), med en ½” huvuddiameter, och det fyrkantiga skaftet är 5/32” avsmalnande till en spets.

Medium: Spikarna är mellan 2” och 2,25” tum långa (6d – 7d), med en 3/8” huvuddiameter, och det fyrkantiga skaftet är 3/16” avsmalnande till en spets.

Andra längder kan göras på begäran.

Spikarna är i den ”råa” finishen direkt från smedjan för att bevara den handgjorda looken. Jag applicerar en varm bivaxfinish medan stålet är varmt för långvarig naturlig satinfinish.

Handgjorda.

Material: Metall.

159,00 SEK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *